В лікарняну касу самостійно записалися лише 13 осіб


Членами лікарняної каси в Києві стали вже близько 1 тисячі осіб.

Про це повідомив виконавчий директор благодійної організації "Муніципальна лікарняна каса в Києві" Володимир Долот, інформує Інтерфакс-Україна.

На прес-конференції в четвер Долот нагадав, що лікарняна каса в Києві була створена наприкінці 2010 року з метою здійснення благодійної діяльності відповідно до законодавства України і не передбачає одержання прибутку від даної діяльності.

За його словами, в індивідуальному порядку її членами стали 13 осіб, підписані ще 2 колективні угоди на 800 і 80 співробітників установ. "Загалом, це близько 1 тис. чоловік", - відзначив Долот і підкреслив, що керівництво організації сподівається на істотне збільшення бажаючих стати членами лікарняної каси, що значно підвищить її ефективність.

Він також додав, що за правилами, членство в касі настає тільки через 3 місяці після членського внеску, таким чином, медичну допомогу по лінії лікарняної каси перші члени Київської каси можуть одержувати вже з кінця березня - початку квітня.

Що стосується хвороб, при яких члени лікарняної каси можуть одержати допомога в лікуванні, то їх кількість обмежена.

Зокрема, за словами Долота, каса не забезпечує лікування захворювань, лікування яких бере на себе держава, захворювань, що передаються статевим шляхом, на базі алкогольного сп'яніння або вживання наркотиків, ГРЗ і грипу. Лише у випадку ускладнень цих захворювань можлива допомога в забезпеченні медпрепаратами, а також лабораторному і діагностичному забезпеченні.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ