Киянам, які вчасно платять за комуналку, обіцяють знижені тарифи


 

Киянам, які своєчасно, до 20 числа місяця, сплачуватимуть за комуналку, нарахування виконуватимуть за зниженим тарифом.

Про це йдеться в роз'ясненні комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

Зокрема, за опалення та гаряче водопостачання вони зможуть сплачувати на 6% менше, а за утримання будинків та прибудинкових територій - на 10%.

Якщо оплата за спожиті послуги здійснюватиметься після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, нарахування у наступному місяці відбувається за звичайним тарифом.

Розпорядження КМДА про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій передбачає встановлення тарифу по кожному будинку окремо із зазначенням структури тарифу. Йдеться про прибирання прибудинкової території, сходових клітин, вивезення сміття, технічне обслуговування ліфтів тощо.

Тарифи на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що діяли дотепер, покривали менше 60% собівартості послуг. Це відбивалось на якості послуг.

За умови створення ОСББ, мешканці будинків мають право самостійно формувати тариф на утримання будинку та прибудинкової території.

"Слід зауважити, що навіть після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, у Києві вони залишаються одними з найнижчих в Україні. Нагадаємо, що нові тарифи у столиці вступають в дію з 1 лютого 2011 року, платіжки за якими кияни отримають на початку березня", - йдеться в повідомленні КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ