Євлах завдав збитків на 10 мільйонів



Фото "Газета по-киевски"

Затримання в Німеччині глави земельної комісії Олексія Євлаха може активізувати розслідування земельної корупції в Київраді.

Про це пише "Газета по-киевски".

6 січня в німецькому Франкфурті на-Майні поліцією був затриманий депутат Київради Олексій Євлах, який там півроку лікувався.

Він знаходився в розшуку Інтерполу (за ст. 366 ч. 2 КК - "підробка документів", що призвела до збитків на суму 10 мільйонів грн). За інформацією СБУ, зараз почався процес екстрадиції депутата на батьківщину.

За чутками, що ходили в кулуарах Київради, Євлаха затримали в аеропорту Франкфурта, коли він збирався відбути в одну з теплих країн, ймовірно Кіпр.

Представник Блоку Черновецького Віктор Гринюк заявив натомість, що Євлах насправді ні від кого не ховався і завжди був на зв'язку.

"У Німеччину виїхав ще восени - на лікування. В Олексія була дуже серйозна травма ноги, він переніс шість операцій після автомобільної аварії. Остання пройшла дуже важко, він утратив два літри крові. Тоді в ногу поставили титанові штирі, які треба було знімати. Всі операції робилися в Німеччині, продовжувати лікування треба було там же", - пояснив депутат.

Як відзначає видання,  Євлах може багато цікавого розповісти про схеми роздачі землі. Саме він і Сергій Кримчак мали право вносити до порядку денного земельні питання "з голосу".

До речі, на більшості земельних рішень стоїть не "живий" підпис Олеся Довгого, як, утім, і Леоніда Черновецького, а тільки факсиміле. І воно нібито зберігалося в Євлаха.

СБУ під час обшуків улітку минулого року в мерії шукало факсиміле у Довгого, у рамках розслідування справи про виділення на підставних осіб ділянок землі. Факсиміле знайшлося, але у Євлаха.

Саме, після цього, за інформацією видання, Євлах терміново зібрався на лікування в Німеччину.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ