СБУ впіймала чиновників, які хотіли вкрасти півмільйона


Слідчими СБУ в Київській області порушено кримінальну справу за фактом розтрати в особливо великих розмірах понад 595 тисяч гривень бюджетних коштів, які призначалися для ремонту колекторної системи  міста Бровари.

Як повідомляє прес-центр СБУ, у 2008 році службовці "Бровариводоканалу" уклали з приватним  товариством договір на виконання робіт з реконструкції колектора технологічних стічних вод водопровідних очисних споруд м. Бровари.

Зловживаючи службовим становищем, чиновники склали фіктивний акт прийому виконаних робіт та перерахували бюджетні кошти на розрахункові рахунки підприємства-підрядника.

Проведеною Контрольно ревізійним Управлінням в Київській області перевіркою встановлено, що фінансова звітність "Бровариводоканалу" містить суттєве завищення вартості використаних матеріалів, а підрядні роботи за підписаним актом взагалі  не проводились , зазначили в СБУ.

Кримінальну справу порушено за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За такий злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ