Суддя Печерського суду незаконно дозволила обшукати журналістку?


Київська незалежна медіа-профспілка пропонує міліції шукати злодіїв серед порушників закону, а не серед журналістів.

Так КНМП відреагувала на обшук у члена медіа-профспілки  відомої блогерки Олени Білозерської працівниками Печерського райвідділу міліції Києва.

Обшук стався  після того, як вона виклала на своєму блозі виставлене на популярному ресурсі YouTube відео з мобільного телефону про підпал офісу Партії регіонів у Печерському районі.

Міліціонери  не лише обшукали журналістку, а ще й вилучили в неї всю апаратуру - комп'ютер, принтер, фотокамеру, елементи живлення, всі мобільні телефони, біля 150 дисків з фотографіями.

Таким чином міліція позбавила журналістку засобів виробництва і фактично засобів існування. Це означає завдання матеріальної шкоди і міліція муситиме відповісти за свої дії, зазначили у спілці.

"Особливу роль у свавільній поведінці міліції відіграла суддя  Печерського  районного  суду Вікторія Гаркава, який дала  санкцію  на  обшук журналістки", - зазначали у КНМП.

Таким чином було  порушено  17 статтю  Закону України  "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", в якій зазначено:  "Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів та технічних засобів, якими він користується у своїй роботі". 

"Таке рішення викликає питання щодо професійної кваліфікації судді", - вказують у профспілці.

"Працівники Печерського райвідділу міліції не вперше задіяні у протиправних діях проти журналістів. У жовтні 2008 року міліціонери цього райвідділу мовчки спостерігали за тим, як на вулиці Первомайського в Києві охоронці однієї з фірм побили трьох журналістів, а одному з них зламали руку. Невтручання у конфлікт є порушенням закону", - вказують у КНМП.

Попри всі вимоги  КНМП покарати винних, керівництво прокуратури і міліції не відреагувало на них належним чином.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ