У Хорошковського просять пояснень щодо зруйнованої садиби


Олександр Бригинець просить підтвердити чи спростувати оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо причетності голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського до руйнації будівлі на вул.Сагайдачного, 1.

"Якщо чиновники такого високого рівня долучаються до нищення Києва - це справжня трагедія для міста", - заявив голова Постійної комісії Київради з питань культури та туризму.

"Я звертаюсь через ЗМІ до пана Хорошковського з проханням публічно спростувати інформацію що він, або підвластні йому бізнес-структури, мають стосування до скандального знесення особняка на Подолі", - заявив депутат.

"Я б зітхнув з полегшенням, якби виявилося, що причетність очільника СБУ до цієї справи є лише інформаційною "качкою", адже мені як захиснику древнього Києва стає не по собі від того, який потужний репресивний апарат може бути задіяний проти мене особисто, а також проти численних активістів в Києві", - наголосив Бригинець.

На рубежі XІХ і XX століть М.Казанський фактично був головним архітектором міста, тоді він очолював будівельну комісію при виконавчому органі Київської думи - міській управі.

Очолював спеціальну думську будівельну комісію зі зведення Міського театру (тепер Національна опера ім. Т. Г. Шевченка), здійснив реконструкцію з розширенням церкви Свв.Костянтина і Олени XVIII століття на Подолі, Покровської церкви на Пріорці.

За власними проектами будував на Куренівці нову кам′яну Петропавлівську церкву і велику кількість будівель різноманітного призначення.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ