За неприбрані ялинки світить штраф до 1700 гривень



фото altapress.ru
 

Головне управління контролю за благоустроєм попереджає про штраф до 1700 гривень за неутилізацію викинених ялинок.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Управління нагадує про забезпечення належного утримання територій - у разі наявності покинутих ялинок балансоутримувачі повинні організувати їх прибирання та утилізацію.

Профільне управління попереджає: у разі виявлення неналежного утримання територій, порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладання штрафу від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це від 360 до 1 700 грн.

Нагадаємо, що санкціонована реалізація ялинок у місті здійснювалася лише в стаціонарних закладах торгівлі та на столичних ринках. В інших місцях торгівлю ялинками було заборонено.

Проте, незважаючи на заборону, Головне управління контролю за благоустроєм виявило 52 місця несанкціонованої торгівлі ялинками. Більшість продавців залишили після себе неприбрану територію та покинули нереалізовані ялинки, а це несе шкоду благоустрою та бюджету столиці, адже утилізувати їх необхідно за кошти міста.

У стаціонарних закладах торгівлі та на ринках забезпечено вивіз ялинок на деревопереробні підприємства та забезпечено належний благоустрій.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ