Киянин виграв 13,5 мільйонів у лото


 

8 січня в Києві був зірваний перший у 2011 році джекпот за 6 угаданих номерів у лотереї "Супер Лото", що склав 13,5 млн грн.

Як повідомила "Сегодня" працівниця Української національної лотереї Ольга Квасова, усього за 10 років існування лотереї було зірвано 54 джекпоти, найбільший - 15,2 млн грн. - дістався 72-літньому дідусеві з Тернополя, а найменший - 573 тис. грн. - виплатили в 2001 році у Львові.

За словами Квасової, у щасливчика є 180 днів, щоб одержати виграш, досі по гроші приходили усі. Поки ця людина за джекпотом не прийшла.

Для одержання виграшу треба підійти в головний офіс (вул. Сковороди, 19) пред'явити квиток, що виграв, паспорт і ідентифікаційний код. Особистих даних про переможців в УНЛ нікому не повідомляють для їхньої ж безпеки.

Та й самі люди не горять бажанням поділитися щастям із усією країною. Новий Податковий кодекс вимагає сплати податків (до 2011 року виграші в лотерею податком не обкладалися). Це значить, що на руки видадуть "лише" 11,2 млн.

"Виграш у той же день готівкою видати не вийде, а на картку зможемо. Звичайно везунчики просять мільйон готівкою, решту переводять на банківський рахунок", - говорить Квасова.

Нинішній виграш у 500-гривневих купюрах важить більш 22 кг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ