"Елітчики" отримали перші квартири



Потерпілим від афери "Еліта-центр" мерія стала видавати перші квартири.

Про це пише "Сегодня", яка побувала в майбутніх оселях "елітчиків".

Потерпілі одержать перші 31 квартиру у висотці на проспекті Правди, 5, на Виноградарі.

Напередодні Нового року мерія остаточно затвердила список тих, хто заселиться, і уклала з ними договори. Самі "елітчики" своєму щастю повірити ще не можуть.

"Багато хто вважає, що перший будинок може стати останнім. Наступний - за адресою Лайоша Гавро, 1, на Оболоні, тільки будується, там зведено 10-14 поверхів з 24. А на Маяковського, 1-3, будівництво тільки розпочате. А щоб розподілити квартири за наступними адресами - Драгоманова, Вірменська, Радунського - потрібно провести засідання міжвідомчої комісії", - розповіла "Сегодня" постраждала від афери Олена Петрова.

Для будівництва будинків, де квартири повинні одержати "елітівці", виділено 19 земельних ділянок. Але п'ять з них є проблемними, будівництво там неможливе.

"Елітники", яким дісталися квартири на пр-ті Правди, 5, скаржаться, що квартири "Київміськбуд" здав без оздоблення - не установив сантехніку, крани, не поклеїв шпалери і не поклав лінолеум, хоча спочатку казали, що оздоблення буде.

 
 

У лютому виповнюється п'ять років "Еліт"-скандалу. Постраждало від будівельної афери більш 1700 вкладників. Її головний організатор Олександр Волконський (Шахов) уже другий рік сидить у Лук'янівському СІЗО.

З нового року засідання знову перевели в Печерський суд, хоча раніше з розумінь безпеки (Шахов боявся повторити долю Курочкіна, якого застрелили на виході із суду) слухання були в СІЗО. Волконському пред'явлене обвинувачення за шістьма статтями, йому світить 15 років в'язниці.

Ще одного афериста, директора з продажів Андрія Терентьєва, посадили на 5 років, а одного з засновників Ігоря Циганка суд засудив до 8 років.

Відомі люди, що також виявилися серед обманутих поки квартири не одержують. "У списки щасливчиків на пр-ті Правди я не потрапила, буду чекати черги. Мене улаштує будь-яка квартира, якщо мені її дадуть", - сказала співачка Карина Плай.

Постраждав і шейх Ахмед Тамім, що вклав гроші відразу в кілька квартир від "Еліти": "Я зараз за кордоном, нічого про житло не чув. Але буду розбиратися".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ