Депутати хочуть мораторій на знесення історичних будівель


Депутат від фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова з планом дій щодо вирішення долі історичних будівель.

Про це повідомляє прес-служба Блоку.

"Ситуація вимагає термінового вирішення, адже знесення історичних будівель носить сталий характер. У запропонованому мною плані лише три пункти, які допоможуть урегулювати ситуацію і гарантуватимуть киянам, що жоден будинок без достатніх підстав не буде знесено. Найголовніший пункт - це своєрідний мораторій на знесення", - сказав Бригинець.

Він додав, що попросив Попова дати доручення відповідним службам не надавати погоджень, які можуть призвести до знищення будівель в історичній частині міста, доки не буде створено і оприлюднено "Реєстр пам'яток Києва".

Водночас фракція Блоку Кличка має намір до березня ініціювати проведення громадських слухань з питань охорони культурних пам'яток.

Також депутати планують прийняти низку рішень, що унеможливлять подальше нищення історичної спадщини міста, повідомляє прес-служба Блоку.

"Не секрет, що "доба Черновецького" ознаменувалася для Києва втратою низки історичних пам'яток. Ми втратили телеграф Київської фортеці, будинки на набережній, млин Бродського. Нові столичні очільники обіцяють навести лад у Києві, та насправді продовжують справу попередників", - сказав лідер фракції Віталій Кличко.

За його словами, влада сьогодні має визначитись, яким шляхом вона йде - або працює для киян, або відпрацьовує нові схеми набивання кишень.  

Кличко переконаний, що у Києві вже давно повинен був застосовуватися принцип "зонінгу" - поділу території столиці на архітектурно-планувальні зони, де буде чітко визначена гранична поверховість та цільове призначення об'єктів.

Крім того, Київрада має встановити порядок надання дозволів на проведення будь-яких робіт на об'єктах культурної спадщини.

Як відомо, знесення будинку на вул. Сагайдачного, 1б спричинило проведення акції протесту киян, які проти руйнування історичного Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ