Над "Театральною" припинили будівництво?



Забудовник ТОВ "Альянс-Центр" припинив роботи на скандальному будмайбанчику біля метро "Театральна".

Про це пише Газета по-киевски.

Газета нагадала, що 29 грудня на містобудівній раді Києва обговорили майбутнє будівництва центру на вулиці Богдана Хмельницького, 7, над метро "Театральна". Більше половини архітекторів виступили з критикою проекту і  проголосували за те, що будівництво - помилка.

Що робити далі - має вирішити мерія.

Проти незаконної забудови жителі виступають з 2007 року. Вони зібрали 10 томів порушень при проектуванні та виділенні землі.

На їх думку, проект порушує низку містобудівних і будівельних норм, суперечить чинному законодавству про охорону культурної спадщини. Через те, що центр зводять прямо над метро, купол касової зали метрополітену може обвалитися, потягнувши за собою цілий квартал.

"29 грудня відбулося засідання Містобудівної ради, на якому архітектори ухвалили рішення зупинити будівництво і розібрати конструкції. Питання за наказом Попова почали розглядати в юридичному відділі КМДА. А 30 грудня на будівництві сталася якась аварія.

Усе перехрестя було затягнуто білим туманом. Після цього роботи припинили, стало тихо", - повідомила керівник тамтешнього ОСББ Наталія Мусієнко.

За її словами, 3 і 4 січня на об'єкті були будівельники, але кран не працював. З понеділка, 10 січня, на будівництві вже нікого немає.  Утім, затишок може і не означати повної зупинки будівництва.

"Воно зупинялося і відновлялося вже кілька разів. Зараз справу розглядають у юридичному відділі КМДА і, наскільки нам відомо, в інших міністерствах і відомствах. Хочеться вірити, що врешті-решт це дасть результат, - сказала Мусієнко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ