Київську квартиру атакували величезні комахи з ногами жаб



Фото Газети по киевски

Київську квартиру на Шулявці атакували невідомі тварини.

У редакцію Газеты По-Киевски подзвонив стривожений читач  і повідомив, що до нього в квартиру пробралися невідомі комахи величезних розмірів.

"Днями, коли я прибирав на кухні, з витяжки полізли невідомі мені тварини, - розповів киянин Ігор Лахтін, що проживає в провулку Металістів. - Я злякався, на вид вони нагадували гігантських клопів з жаб'ячими лапами. Довжина - більш шести сантиметрів. Позаду стирчало щось схоже на жало. Я схопив тапок і почав давити їх - а раптом вони кусаються або отрутні. Комахи розбіглися. А одного удалося убити, обливши окропом".

Фахівці-ентомологи, до яких звернулася газета, розпізнали в комасі екзотичного коника - правда, точно установити його вид поки вагаються.

"Для нашої місцевості такі коники не характерні. Швидше за все, комахи потрапили  в наші краї з півдня, улітку могли жити на вулиці біля будинку, а з настанням холодів вони відправилися шукати місце для зимівлі і вибрали цю квартиру", - пояснив заступник директора київського інституту зоології ім. Шмальгаузена Ігор Довгаль.

Ентомолог висунув і іншу версію - комахи могли утекти від сусідів.

"Не виключено, що в цьому будинку є аматор, що тримає таких коників у тераріумі, або розводить їх як корм для жаб, ящірок і т.п. Можливо, частина з них втекла і по перекриттях перемістилася в квартиру. Змусити вилізти з вентиляції їх могла надмірна жара", - сказав Довгаль.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ