4,5 тисяч киян покусали собаки. Половина - домашні


За підсумками 2010 року в КП "Центр ідентифікації тварин" зареєстровано 1684 покусів домашніми собаками і 809 покусів домашніми котами.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні".

У 90% випадків тварини нападають на членів родини, у якій живуть - пояснює начальник відділу обліку і реєстрації КП "Центр ідентифікації тварин" Світлана Васильєва. 

Покусів бездомними собаками торік зареєстровано 2 777. 

Бездомні коти нападали на людей 157 разів. 

Тварини, що живуть у густонаселених містах, зазнають різних стресів і в будь-який момент можуть зненацька напасти на людину. Небезпеку становлять як зграї бездомних собак, так і собаки, яких господарі вигулюють без намордника і повідка. Небезпека нападу собак на людей підвищується навесні і восени - у періоди спарювання. Однак дані статистики свідчать, що напади собак на киян відбуваються регулярно незалежно від часу року. 

Якщо Вас покусав собака, необхідно відразу звернутися до хірурга або травматолога в лікарню за місцем проживання. За відсутності такої можливості обробіть рану самостійно. Місце укусу варто ретельно промити розведеним у воді милом (підходить як господарське, так і туалетне або антибактеріальне). Рану можна обробити трипроцентним розчином перекису водню і накласти стерильну пов'язку з антисептиком. Після цього варто обов'язково звернутися в найближчий медзаклад. Укус тварини має оглянути й обробити фахівець. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ