ОСББ хочуть права на прибудинкову територію


Союз власників житла Києва стурбований звуженням прав об'єднань власників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів, заявив голова Союзу Сергій Дєдов.

На прес-конференції у вівторок він оприлюднив звернення з цього приводу на адресу президента Віктора Януковича і Верховної Ради.

"З огляду на, що в будинках ОСББ і ЖБК проживає близько 20% киян, ми, глави правлінь ОСББ і ЖБК, стурбовані послідовним зменшенням прав власників житла на управління своїм житлом", - говориться в звертанні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, відповідно до Земельного кодексу, ОСІБ і ЖБК мають право на приватизацію прибудинкової території, але в діючому Житловому кодексі такої норми немає.

У результаті на сьогоднішній день у Києві лише 23% ОСББ і ЖБК мають державні акти на володіння прибудинковою територією, а близько 1,5 тис. - таких актів не мають.

При цьому близько 300 ОСББ і ЖБК подали в Київраду документи на приватизацію прибудинквої території, але за останні два роки столичні депутати не прийняли жодного рішення по цьому питанню.

"Нам відповідають - беріть під оренду чи немає можливості", - сказав Дєдов.

Голови ОСББ і ЖБК Києва закликають народних депутатів передбачити в новій редакції Житлового кодексу норму, що врегулює дану проблему.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ