Лікарняні каси можуть стати другою "Еліта-центр"


Муніципальна лікарняна каса не дає ніяких гарантій надання послуг, у той час як київська влада просить вносити в них гроші заздалегідь.

Про це заявив депутат Київрада від БЮТ Володимир Кобєлєв.

"Лікарняні каси можуть стати другою "Еліта-Центр" - громадяни фактично фінансують створення каси, розраховуючи одержати можливість користуватися через кілька місяців невизначеними точно послугами на невизначених точно умовах", - зазначив депутат.

"Крім того немає гарантій, що програма взагалі буде працювати. Причин закриття (не відкриття) кас надалі можна придумати безліч, а от гроші платникам навряд чи повернуть", - заявив Кобєлєв Лігабізнесінформ.

За словами депутата Київрада, влада спочатку повинна була відкрити "експериментальну" лікарняну касу в Дарницькому районі ще в жовтні 2010 року, але не зробила цього, тому кияни так і не одержали жодних публічних пояснень гарантій її роботи.

За його словами, у нинішніх умовах укласти договір члена Муніципальної лікарняної каси і лікуватися через каси киянин зможе через три місяці після оплати членських внесків.

При цьому раніше з киянином спочатку повинні були укласти договір і тільки після цього брати перший внесок. Також існував фінансовий ліміт користування медпослугами, а тепер встановлене обмеження на лікування певних хвороб.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ