Подруга Герман схвалила знесення садиби Казанського


Архітектор Лариса Скорик вважає доцільним знесення будинку на Сагайдачного,1.

Про це йдеться в її статті для "Української правди".

"Ще у 90-х роках Науково-дослідним інститутом теорії та історії архітектури було зазначено, що будинок втратив значну частину автентичних фрагментів. І до 1996 року не експлуатувався взагалі, що призвело до його аварійного стану", - заявила архітектор.

"У 1996 році була проведена реконструкція будинку, що цілком логічно в стосунку до будинку, який не зареєстрований як пам'ятка. Бо до пам'ятки може застосуватись лише реставрація. Споруда була укріплена, і в черговий раз втратила решту автентичності", - нагадала Скорик.

Вона також відзначила, що будинок знаходиться в особливо зсувонебезпечній зоні Володимирської гірки, і, за висновком відомого і авторитетного Державного Науково-Дослідного інституту будівельних конструкцій, на схилі за будинком наявні небезпечні зсувні процеси, які в черговий раз пошкодили існуючі підпірні стіни, здеформували сходи Володимирської гірки, створили ерозійні явища, а стан дренажної системи та збору поверхневих вод тільки сприяє активізації зсувних процесів.

Тиск ґрунту, який сповзає, передається на будівлю, що призводить до поновних руйнувань.

Оскільки схил знаходиться в стані граничної рівноваги, а конструкція будинку не була розрахована на сприйняття зсувного тиску ґрунту, радикальне підсилення фундаментів чи підпірних стін є особливо технічно складним, що ускладнюється малою відстанню між схилом і будинком і не дозволяє виконати утримуючі споруди без демонтажу будинку.

"Тому будівництво на місці будинку нових утримуючих споруд і нової будівлі є найбільш доцільне і з точку зору забезпечення стійкості схилу, який давно потребує належного укріплення його підніжжя", - переконана Скорик.

Лариса Скорик - архітектор. Вона є подругою Ганни Герман і з 2004 року вона послідовно підтримує Віктора Януковича. Скорик здійснювала останню реставрацію музею Шевченка в Каневі.

За даними УП, за знищенням садиби Казанського може стояти голова СБУ Валерій Хорошковський. Чоловік Герман працює в СБУ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ