Мазурчак: Ми будемо жорстко контролювати питання якості компослуг



Фото з сайту КМДА
Київська влада спростила механізм перерахунку коштів за надання неякісних компослуг та обіцяє карати начальників ЖЕКів.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, відповідаючи на питання, чому у квартирах холодно і гаряча вода ледве тепла, а порахунку тарифу їм не роблять.

"Ми спростили механізм перерахунку за ненадані послуги або неякісні. Сьогодні ЖЕК у разі якщо нема температурного режиму, або гаряча вода не відповідає температурі, сам складатиме акт і направлятиме копію цього акту "Київенерго", а через наш Головний інформаційно-обчислювальний центр" автоматично проводитиметься перерахунок", - сказав чиновник.

Він наголосив, що столична влада "буде реагувати на кожен факт неякісно наданих послуг і неперерахування коштів за ці послуги".

"Ми будемо дуже жорстко контролювати питання якості надання послуг, щоб дане підняття тарифів супроводжувалося якісними послугами. Ми будемо допомагати киянам у перерахунку -  і я, і та комісія, яка вже створена. Працюючи заступником міністра ЖКГ я допоміг тисячам людей зробити перерахунок по їхніх заявках. Тільки за попередній рік нами було зроблено перерахунку на 3,5 мільйона", - сказав Мазурчак.

Він пояснив, що мешканцям потрібно буде повідомити ЖЕК, що в квартирі холодно, або вода не належної температури, і перерахунок проводитиметься автоматично.

Також автоматично проводиться перерахунок за ті дні, коли буди аварії і пориви і мешканці не отримували якісних послуг.

У випадку, якщо цього не станеться, Мазурчак порадив писати йому особисто: "Якщо немає реакції, то ви пишете листа на моє ім'я і ми знімаємо керівника цього ЖЕКу. І так може зробити будь-який мешканець Києва".

Варто відзначити, що кореспондент "Української правди. Київ" упродовж 2-х тижнів звертався до ЖЕКу у зв'язку з відсутністю гарячої води. На прохання прийти заміряти воду і зробити перерахунок, диспетчер ЖЕКу відповіла: "Що я можу вам порадити? Закрийте кран і грійте воду самі".  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ