У столиці вдвічі зросте кількість людей, що мають право на субсидії



Фото Ліги
Керівництво КМДА прогнозує, що після підвищення тарифів на компослуги, у 1,5-2 рази зросте кількість мешканців, які звертатимуться за субсидією.

Про це на брифінгу 5 січня заявив начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський.

"На сьогоднішній день по Києву субсидії отримують десь близько 34 тисяч квартиронаймачів. Ми очікуємо, що ця цифра може збільшитись десь в 1,5-2 рази. Але довідково (я можу привести таку цифру) у 2000 році, коли вперше були приведені тарифи до економічно обґрунтованого рівня - за субсидією звернулись 140 тисяч  сімей. Зараз, ми думаємо, цей показник і до половини не дотягне. Це говорить про те, що співвідношення розміру тарифу і доходів киян значно покращилося", - сказав Яструбинський.

Водночас перший заступник глови КМДА Олександр Мазурчак додав, що сьогодні вже нараховано субсидії 38 тисячам родин у місті.

"Субсидії передбачають для одиноких, інвалідів та пенсіонерів 10% від сукупного місячного доходу за компослуги, для працюючих - 15%. Все інше бере на себе держава. Тобто якщо є 2 пенсіонери в квартирі, які отримують 3 тисячі на двох доходу, то вони за всі компослуги будуть платити не більше 300 гривень, незалежно від того, скільки буде нараховано", - сказав чиновник.

Водночас Мазурчак додав, що наразі спрощено механізм отримання субсидії - і по кількості документів і по кількості місць, де це можна зробити.

"При кожному ЖЕКу створені більше 100 пунктів, які є філіалами наших соціальних служб для допомоги людям в оформленні субсидії", - сказав перший заступник голови КМДА.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ