Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d235b677a9cf/
Українська правда
Київ

За три дні у столиці сталося 45 пожеж

04.01.2011  18:39

За перші три дні нового року столичні підрозділи МНС здійснили 100 виїздів на ліквідацію надзвичайних ситуацій, з яких 45 на гасіння пожеж.

Трьох людей було врятовано, ще 2 отримали травми, повідомляє прес-служба МНС.

Найчастіше пожежі виникали в Святошинському та Оболонському районах (по 8 виїздів), найменше в Голосіївському районі (1 виїзд).

Найчастіше горіло сміття на відкритій території (26 випадків) та коротке замкнення в електрощитовій (6 випадків). 

3 січня о 12.25 сталася пожежа у Подільському районі на вулиці Гречко, 20-В.

За інформацією МНС, по обіді сімейна пара вирішила відпочити з цигаркою, але подружжя заснуло, не загасивши недопалок. На щастя, сусіди почули запах диму і не гаючи часу подзвонили за номером "101".

Завдяки оперативно злагодженим діям та професіоналізму вогнеборців пожежу було ліквідовано та врятовано чоловіка та жінку, які на даний час знаходяться в лікарні.

Того ж дня о 16.01 сталася пожежа на 4 поверсі будинку на Проспекті Правди, 72. Під час гасіння було врятовано чоловіка.  

За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі, що ледь не призвела до трагічних наслідків стало паління в ліжку.

Також 3 січня в Дніпровському районі на Бульварі Давидова, 19 мешканцю однієї з квартир новорічні свята зіпсував імпортний телевізор. 

Через коротке замикання в ньому і виникла пожежа. На щастя, чоловікові вдалося самостійно загасити полум’я та врятувати своє помешкання від значних збитків. 

Звертаючи увагу на подібні випадки, Головне управління МНС у Києві звертається до всіх мешканців та гостей столиці з проханням на свята не втрачати пильності, дотримуватись елементарних правил пожежної та власної безпеки.

Українська правда. Київ 
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.