БЮТ каже, що не голосуватиме за бюджет Києва


Фракція БЮТ у Київраді не голосуватиме за бюджет Києва на 2011 рік. Головною причиною є те, що цей бюджет призведе до зубожіння киян, оскільки влада не передбачила коштів на соціальні програми та надбавки працівникам соціальної сфери.

Про це заявила голова фракції Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Бюджет жахливий і за умови його прийняття він зруйнує місто. Крім того, що він не передбачає належне фінансування по всіх галузях, найболючіший удар припадає на соціально незахищених киян - зовсім не передбачені надбавки працівникам освітньої, медичної та культурної сфер. У результаті проблема зубожіння стосується мало не кожної родини - влада поставить за межу бідності сотні тисяч киян", - пояснила Меліхова.

Вона додала, що для виплати зазначених надбавок бюджетом необхідно передбачити приблизно 700 мільйона гривень, що становить 7-8% від тих вилучень, які запланував Кабмін.

"Навіть в "обрізаному" бюджеті, можна знайти хоч якість кошти на соцвиплати. Але влада не хоче поступитися навіть цими грошима, на які має інші плани використання. Забрані у Києва гроші, повертатимуться лише в певні вигідні владі програми та об'єкти і з завищеними вартостями", - сказала Меліхова.

Вона додала, що за умови відмови уряду вилучати у Києва 8 мільярдів гривень, Київ зміг би закласти ці гроші на виплату надбавок, оплату у достатньому обсязі харчування в школи та ліків до лікарень, на ремонт тепломереж, житлового фонду тощо.

"Дії влади - це спроби помститися киянам, за низький відсоток голосів на виборах президента Віктора Януковича у Києві", - переконана Меліхова.

Як відомо, Київрада має намір прийняти бюджет Києва на 2011 рік 30 грудня. Засідання сесії розпочнеться о 16.00.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ