Київ підкине грошенят медицині


Видатки на охорону здоров'я на 2011 рік збільшені на 493,3 мільйона гривень у порівнянні з показниками, передбаченими при формуванні державного бюджету.

30 грудня Київрада на пленарному засіданні має прийняти бюджет столиці та Програму соціально-економічного розвитку міста на 2011 рік.

У проекті бюджету, що був поданий на розгляд депутатів, на галузь "Охорона здоров'я" передбачені видатки у сумі 2,65 мільярда гривень. Це на 493,3 мільйона гривень більше, ніж було рекомендовано Міністерством фінансів, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, 30 мільйонів гривень передбачені на забезпечення функціонування Центру ядерної медицини з використанням ПЕТ-технологій, 1,7 мільйона - на поліпшення умов оплати праці медиків, які надають допомогу хворим на туберкульоз та 9,1 мільйона - на придбання витратних матеріалів.

118,7 мільйона гривень підуть на проведення капітальних ремонтів та обладнання для установ охорони здоров‘я.

Також проект бюджету передбачає 20 мільйонів гривень на придбання автомобілів швидкої допомоги та 10 мільйонів гривень на капремонт Київської міської психоневрологічної лікарні №1.

За словами Крамаренка, на медикаменти та перев'язувальні матеріали передбачено 227,2 мільйона гривень, що на 42,3 мільйона більше, ніж у 2010 році.

На продукти харчування в лікувальних закладах планується спрямувати 67,3 мільйона гривень (на 22,7 мільйона більше, ніж у 2010 році).

Також планується завершити реконструкцію полiклiнiки №4 на вул. Академiка Булаховського у Святошинському районі та дитячої поліклініки №1 на вул. Лайоша Гавро в Оболонському районі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ