Бригинець: бібліотекарі й музейники вмруть із голоду


У бюджеті Києва на 2011 рік не передбачається 20% надбавок до зарплати вчителів, лікарів, працівників культури, які традиційно виплачувалися з муніципальних коштів.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури й туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Якщо вчителі, лікарі й артисти можуть у важкий життєвий момент розраховувати хоч на якийсь "тіньовий" приробіток - попрацювати доглядальницями вдома, уколоти укол vip-клієнтові, стати репетитором, то що ж робити працівникам музеїв і бібліотек? Їхня зарплата становить 1700-1800 гривень (відразу відмінусуйте 150-300 гривень на проїзд на роботу) і є більш ніж в 2 рази нижчою за середню зарплату по Києву", - сказав Бригинець.

Він наголосив, що за таких умов їм просто доведеться вмирати з голоду, о за такі кошти не можливо годувати дітей і платити компослуги.

Крім того, депутат нагадав, що київські бібліотеки от уже 3 роки не поповнюються новими книгами. Немає грошей на книги й у бюджеті-2011.

"Без нових книг бібліотеки не просто втрачають актуальність для читачів, вони перетворюються у своєрідні неактуальні "крамниці стародавностей", - пояснив Бригинець.

"Я читав про те, що президент дав вказівку Азарову в майбутньому виправити підходи до київського бюджету. Але якщо ситуація не буде виправлена негайно, то гуманітарна сфера міста, а бібліотекарі й музейники точно, до цього майбутнього просто не доживуть",- переконаний депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ