Скандальний будинок на "Театральній" знесуть?


Столичні архітектори обурені будівництвом офісно-торгового центру на вулиці Богдана Хмельницкого,7 і наполягають на знесенні зведених конструкцій.

Про це заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, пише "Комсомольська правда".

"На жаль, ми не можемо ухвалювати рішення щодо знесення будинку, тим більше, якщо в замовника є всі дозвільні документи. Ми лише можемо рекомендувати щось, з погляду архітектури. Тому, проголосувавши, ми передамо своє рішення керівництву міста, що і буде приймати рішення, що робити з будинком. Архітектурне співтовариство виступило проти будівництва. Далі справа за міською адміністрацією", - сказав він.

На думку містобудівної ради, цей будинок не тільки спотворює центр Києва, але й забирає в киян вільний простір. А жителям прилеглих будинків, повністю закриває вигляд з вікна, оскільки стіна майбутнього центра знаходиться у 6 метрах від житлових приміщень.  

У свою чергу, заступник голови КМДА Михайло Кучук, який відповідає за будівництво в Києві, пообіцяв донести цю інформацію до голови КМДА Олександра Попова.

"Хоч я в місті людина і нова, але мені дуже соромно за тих людей, які дозволили будувати цей будинок. Сьогодні я все доповім керівництву й будемо готувати документи на знесення будинку", - сказав Кучук.

Як відомо, відповідно до представленого проекту, просто над куполом станції метро "Театральна" найближчим часом може з'явитися 4-поверховий будинок. На перших 3 поверхах повинні будуть розміститися магазини й кафе, а на 4 - офісні приміщення. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ