200 мільйонів зі спецфонду бюджету піде на ЖКГ


У проекті бюджету столиці на 2011 рік на потреби житлово-комунального господарства заплановано виділити майже 453 мільйони гривень.

Про це заявив заступника голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

Він додав, що реформування ЖКГ потребує більш значних видатків бюджету, однак Київ не в змозі водночас вирішити всі проблеми цієї галузі.

"Інженерна мережа міста не оновлювалась кілька десятиліть, тож за один рік модернізувати систему неможливо. Ми вишукали максимум коштів на ці потреби та будемо надалі проводити активний пошук інвесторів для цієї галузі", - зазначив Крамаренко.

За його словами, за рахунок спеціального фонду бюджету Києва передбачаються видатки на виконання капремонту об'єктів житлового господарства, в тому числі на погашення заборгованості за виконані в минулі роки роботи з капремонту житлового фонду, внутрішньоквартальних мереж, заміни та модернізації ліфтів, у загальній сумі 205,2 мільйона гривень.

Крамаренко також наголосив, що в Програмі соціально-економічного розвитку на 2011 рік передбачені значні асигнування з міського бюджету на реконструкцію каналізації, водопровідних та тепломереж.

"Планується, що за рахунок виділених коштів буде виконано будівництво та перекладку 14,4 км водопроводів, 7,9 км каналізації. Крім того, буде проводитись робота з реконструкції теплових пунктів та оснащення житлового фонду будинковими лічильниками тепла", - сказав чиновник.

Також особлива увага буде приділятися підвищенню якості і надійності питного водопостачання. Зокрема, закладені бюджетні асигнування на перекладку водопровідних мереж, реконструкцію резервуарів чистої питної води та будівництво нового комплексу артезіанського водопостачання на ж/м "Осокорки-Північні" та гідровузла у мікрорайоні Бортничі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ