У ДАІ кажуть, що виписують штрафи навіть VIP-водіям

28.12.2010  17:13

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Улюблене місце водіїв - пішохідний перехід навпроти Банкової. Тут і далі фото Української правди. Київ
У МВС заявляють, що за порушення правил паркування доведеться відповідати навіть водіям VIP-автомобілів.

Про це повідомили у прес-службі відомства після рейду, націленого на виявлення порушень правил парковки у центральній частині міста.

За словами керівника прес-служби департаменту Державтоінспекції Євгена Кравця, інспектори складають протоколи відносно водіїв транспортних засобів, не зважаючи на їхній статус.

"За час проведення рейду упродовж лише години було складено понад десяток адміністративних протоколів за порушення правил зупинки та паркування, більша частина з яких стосовно водіїв VIP-автомобілів. Працівники Державтоінспекції планують запровадити подібні заходи на постійній основі", повідомили у прес-службі МВС.

У свою чергу голова правління Міжнародної Ліги захисту прав громадян Едуард Багіров відзначив, що провести цю акцію правоохоронні органи спонукала така колізія в законодавстві, що передбачає розподілення людей "за суспільним статусом".

"Тобто, всі громадяни рівні перед законом, однак деяким категоріям дозволено не виконувати встановлені правила", - сказав Багіров.

Варто відзначити, що кореспондент "Української правди. Київ" не один раз підходив до працівників ДАІ, які чергують на вулиці Лютеранській біля адміністрації президента і просив їх зробити зауваження водіям, припаркованим просто на пішохідному переході або тротуарі.

Однак на це ДАІшники відповідали: "А що я їм можу зробити? Ви що не знаєте, які тут люди?"

Не звертали увагу на зауваження журналіста і ДАІшники на вулиці Городецького. На прохання при кореспонденті розібратися з порушниками, працівники ДАІ відповідали: "Ідіть, ми потім розберемося".

Фото зроблені за кілька днів влітку 2010 року.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ