Бюджет Києва-2011: кому підкинуть грошенят і в кого заберуть



Фото news.kh.ua
28 грудня Київрада має намір розглянути бюджет столиці на 2011 рік. Про це йдеться у порядку денному сесії.

Наразі вже відомо, що вилучення з міського бюджету до державного цього наступного роуу становитимуть 8 мільярдів 250 мільйонів гривень. Саме це і викликає найбільше обурення столичних депутатів. За інформацією "Сегодня", 27 грудня, коли обговорювали кошторис міста, депутати мало не побилися.

Також відомо, що субвенції з держбюджету у 2011 році збільшаться на 500 мільйонів і становитимуть 2 мільярди 148 мільйонів гривень.

Однак, незважаючи на чималі вилучення з кошторису міста, по багатьох статтях помітне збільшення видатків, відзначає видання.

Так, видатки на зарплату вчителів збільшили вдвічі. Щоправда, якщо поділити це на 500 тисяч столичних педагогів, вийде що зарплата зросте лише на 130 гривень.

Водночас у 7 разів зросли видатки на субсидії на ЖКГ для малозабезпечених. Однак, цей факт підтверджує, що киянам у наступному році не уникнути підвищення тарифів на комунальні послуги.  

У три рази зросло фінансування транспортної сфери - зокрема, буде добудовуватися швидкісний трамвай, на що передбачено 104 мільйони гривень, розпочнеться будівництво першої черги Великої Кільцевої дороги (35 мільйонів).

На придбання трамваїв, тролейбусів і автобусів передбачено 780 мільйонів гривень. Для аеропорту "Жуляни" передбачено 437 мільйонів - на реконструкцію старого терміналу й будівництво нового міжнародного терміналу.

На будівництво восьми паркінгів піде 200 мільйонів.

КП "Київський зоопарк" планують перерахувати 12 мільйонів гривень на реконструкцію ведмежатника, ремонт мавпятника, пташника й переоснащення слоновника.

Не забули чиновники і про себе - зокрема витрати на утримання держапарату Київради, КМДА й районних адміністрацій серйозно збільшилися.

У мерії це пояснили необхідністю виплатити компенсації скороченим співробітникам.  

Також на ремонт і заміну ліфтів у будинку на Хрещатику, 36, передбачили 4 мільйони гривень.

Крім того, у відремонтують елітний напрямок Конча-Заспи. Зокрема,  передбачений ремонт дороги в с. Креничі (500 тисяч), будівництво дороги в Підгірцях (500 тисяч), ремонт і будівництво автодороги в с. Ходосіївка (2 мільйони), та 1,2 мільйона на будівництво клубу в Підгорцях.

Водночас заощаджувати планують на охороні пам'ятників.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ