У Попова кажуть, що 8-мільярдне вилучення з бюджету Києва, не вплине на розвиток міста


Заплановане вилучення з бюджету Києва до держбюджету на рівні 8 мільярдів 250 мільйонів  гривень ніяк не вплине на розвиток столиці.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник Голови КМДА Руслан Крамаренко, відповідаючи на питання, як вплине вилучення на реалізацію проектів з розвитку міста.

"Вилучення 8,5 мільярда ніяк не плине. Бо це залучення інвесторів, а інвестори, вони не стосуються бюджету. Враховуючи, що ми маємо вже якість замальовки бюджету на сьогоднішній день, то вилучення на програму соціально-економічного розвитку міста ніяк не вплине", - сказав він.

Водночас чиновник додав, що ці вилучення вплинуть на перший і другий кошик бюджету, тобто  безпосередньо на утримання бюджетної сфери.

"Але враховуючи те, що в нас в бюджеті на цей рік закладений приріст доходів порядку 18 % порівняно з минулим роком, а також прийнятий новий бюджетний кодекс і податковий кодекс, то я думаю, що зарплата буде на рівні цього року, а соцвиплати, харчування і медикаменти, які в минулому році майже не фінансувались, ми вирівняємо і виведемо на до кризовий рівень", - сказав Крамаренко.

Він додав, що проект бюджету Києва на 2011 рік буде презентований 27-28 грудня.

Як відомо, раніше секретар Київради Олесь Довгий заявляв, що вилучення з бюджету столиці, не дозволять Києву не те що розвиватися, а навіть виконувати якісь елементарні функції. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ