Столиця уже в лютому залізе в нові борги


Київська міська державна адміністрація розраховує вже в лютому отримати кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку у 115 мільйонів євро.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"З ЄБРР ми закінчуємо оформлення кредиту на 115 мільйонів євро. Договір підписаний і, думаю, в лютому вже надійдуть перші гроші", - сказав чиновник.

Він додав, що кредит надається на 10 років під 6% річних у євро з відстрочкою виплати тіла кредиту і відсотків. Кошти надходитимуть двома траншами.

"15 мільйонів з цих коштів підуть на систему контролю дорожнього руху, на автоматичну електронну систему світлофорів, яка дозволить в наступному році на 20% розвантажити основні перехрестя і магістралі. Також 60 мільйонів підуть на закупівлю рухомого складу для "Київпастрансу" - ми отримаємо нові тролейбуси і трамваї. І 40 мільйонів на рухомий склад Київського метрополітену", - сказав Крамаренко.

За його словами, паралельно з цим влада веде роботу з японською компанією і з Нацагенством екологічних інвестицій щодо залучення близько 600 мільйонів на заміну двигунів в існуючих вагонах метро, які відпрацювали сій нормативний строк.

"Зараз працюємо і з потенційними інвесторами (інвестиційними банками) щодо залучення ще 400 мільйонів гривень у цьому проекті для капітального ремонту цих вагонів", - сказав заступник голови КМДА.

"Таким чином, ми отримаємо обсяг інвестицій близько мільярда гривень. Це дозволить нам модернізувати 100 вагонів метро. Тож ми отримаємо практично новий рухомий склад. Це буде вже в наступному році. Реанімовані вагони зможуть працювати 15-20 років", - підсумував Крамаренко.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ