Депутати Київради будують хороми на Звіринецькій горі?



Церква сягатиме розмірів 5-поверхового будинку
На Звіринецькій горі у Києві буде чотири церкви та новий монастир. Там же оселяться митрополит Володимир УПЦ МП (у миру Віктор Сабодан) і настоятель Києво-Печерської лаври намісник Павло (Петро Лебідь), які вже добудовують хороми, пише "Газета по-київськи".

Однак, днями видання з'ясувало, що неподалік від зведених будівель будується нова церква Московського патріархату й... ще один особняк.

Перед входом у Звіринецькі печери нещодавно виросла невеличка церківка у візантійському стилі. Будівництво іншої - великої - церкви тільки розпочалося.

За словами отця Зосима, будується дворівневий храм Різдва Пресвятої Богородиці. Угорі - Різдва Богородиці, а нижню частину займе церква Святителя Іосаафа й великомученика Іосаафа.

За інформацією видання, ймовірно, ця церква стане однією з найбільших у Києві, адже вже зараз вона сягає розмірів 5-поверхового будинку.

Біля храму зводять і шикарний будинок, який, за словами служителя, має стати братнім корпусом для ченців.

На запитання, звідки в церкви гроші на таке величезне будівництво, інший служитель сказав, що більшу частину їх дає спонсор-олігарх, однак ім'я його називати відмовився.

"Братній корпус" і церква знаходяться за адресою: вул. Мічуріна, 20-22. Однак цікавим є те, що у жовтні 1999 року 10 соток за адресою вул. Мічуріна, 20 були передані у власність громадянинові Баленку Ігорю Миколайовичу, відзначає видання.

У Київраді є такий депутат, власник мережі супермаркетів "Фуршет", а ділянка виділялася для будівництва церкви-каплиці, житлового будинку й господарських споруд.

Водночас видання відзначає, що будинки митрополита й намісника Києво-Печерської лаври, яким виділили ділянки на вул. Землянській, 10 і 10а, у 1999 році, уже практично готові.

У будинку митрополита, згідно з проектом, буде на першому поверсі - хол, їдальня, камінний зал і кухня, на другому поверсі - гараж (з іншої сторони будинку це рівень землі), на третьому - спальня й кабінет, гостьова спальня й величезний балкон, на четвертому - тренажерний зал.

Ця будівля зведена на ділянці, яка може мати адресу вул. Землянська, 10, і виділялась для Віктора Сабодана, відзначає "Газета по-київськи" 

У депутата Київради Петра Лебедя на першому поверсі - гараж і підсобні приміщення, баня й турецька лазня з басейном, на другому - їдальня, кухня й спальня, на пів-поверху вище - гардеробна й кабінет з бібліотекою, ще вище - гостьові кімнати. Є ще мансарда й підвал з винотекою. Будинок обладнаний ліфтом. 

Ділянка за адресою вул. Землянська, 10а, виділялася Петру Лебедю 

Видання відзначає, що вартість зведення таких хоромів становитиме $1 мільйон, а то більше.

Усі фото "Газети по-київськи"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ