Одеський мільйонер офіційно став заступником Попова


Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про призначення Михайла Кучука своїм заступником.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Кучук буде опікуватися сферою капітального будівництва, містобудування та архітектури і житлового забезпечення.

За інформацією прес-служби мерії, "Кучук - досвідчений та вимогливий фахівець, заслужений будівельник".

Він закінчив Одеський інститут народного господарства (економіст) та Одеський інженерно-технічний інститут (інженер-будівельник).

До цього часу обіймав посаду заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів, забезпечував виконання рішень Одеської міськради та її виконавчого комітету з питань містобудування, комплексної забудови, житлового-цивільного, промислового, енергетичного та капітального будівництва тощо.

Здійснював контроль за розподілом житла та станом протизсувних і берегозахисних споруд; контролював архітектурно-художнє оформленням міста та інші питання.

2007 року Кучука удостоєно почесним званням "Заслужений будівельник України", з 2009 - кавалер ордену "За заслуги" III ступеня, у 2010 році отримав нагороду міністра оборони.

За інформацією ЗМІ, Кучук тримав весь будівельний ринок Одеси, а хабарництво за його часів постійно зростало.

"Його називали Міша-Мільйон або Міша-карман за просто ударні темпи хабарництва. З 2005-го року, як він став віце-мером, ставки хабарів у місті виросли в 5-10 разів", - розповів про Кучука керівник великої будівельної компанії Іван.

За даними інтернет-ЗМІ, в 2007 році статки Кучука оцінювалися в 237 мільйонів доларів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ