У Попова кажуть, що підприємці "за" лікарську касу


Начальник управління охорони здоров’я КМДА Раїса Моісеєнко заявляє, що директори підприємств, установ та організацій Києва підтримують проект створення Муніципальної лікарняної каси у Києві.

Про це вона сказала під час президії ради, яка відбулась на ВАТ "Фармак", повідомляє прес-служба КМДА.

"Доцільність використання лікарняної каси, як додаткового джерела фінансування при наданні медичної дороги населенню, підтверджує світовий досвід, скажімо, Польщі і Німеччини, а також досвід регіонів України, який ми вивчали", – зазначила Моісеєнко.

Вона додала, що основною цільовою групою, яка користується лікарняними касами, є саме працюючі люди, які зайняті на виробництві. 

Згідно даних щодо роботи лікарняних кас в Україні, 63% членів каси – працююче населення, 21% – пенсіонери. 78% коштів лікарняних кас використовується на закупівлю медикаментів для членів каси при стаціонарному лікуванні, наголосила вона.

"Сьогодні триває завершальний етап створення та запуску лікарняної каси у столиці, відкриваються рахунки у банківських установах, через які можна буде робити внески. Разовий членський внесок становить 10 гривень, щомісячний – 30 гривень. Після сплати щомісячного внеску за 3 місяці член лікарняної каси зможе користуватися її послугами – отримувати медикаменти при лікуванні у стаціонарі", - сказала Моїсеєнко.

Вона додала, що в подальшому планується розширити цю послугу і на амбулаторне лікування.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ