У команду Попова прийшла найбагатша людина Одеси?


Новий заступник голови КМДА Михайло Кучук, хоч офіційно ще не затверджений на посаді, вже приступив до виконання нових обов'язків.

Про це повідомила прес-секретаря голови КМДА Олександра Попова Наталя Ільницька, пише "Сегодня".

Кучук зайняв крісло Олександра Мещерякова, який став заступником голови Шевченківського району.

Появу Кучука в кулуарах київської мерії пов'язують із головним юристом Партії регіонів Сергієм Ківаловим. Мовляв, саме він лобіював земляка у Київ.

Хоча сам Ківалов каже, що це не так: "Я нікого не лобіював. Такі справи вирішують в адміністрації президента, а я там не працюю. Але якби із мною вирішили порадитися, я б сказав, що знаю Михайла Кучука давно. Він грамотний фахівець в галузі містобудування й хороший архітектор. До того ж - гарна людина. Думаю, що він сам заявив про себе, йому лобісти не потрібні".

"А моя думка із приводу його приходу в київську мерію: чим більше одеситів буде працювати в Києві, тим більше буде порядку", - сказав Ківалов.

За інформацією видання, на батьківщині до Кучука ставилися по-різному. В одеській мерії розповіли, що Кучук, по суті, тримав у своїх руках будівельний ринок міста.

"Його називали Міша-Мільйон або Міша-карман за просто ударні темпи хабарництва. З 2005-го року, як він став віце-мером, ставки хабарів у місті виросли в 5-10 разів", - сказав  керівник великої будівельної компанії Іван.

"Ми зараз тільки-тільки доторкнулися до цієї теми. Робота ускладнюється тим, що далеко не всі документи вивішувалися на офіційному сайті й були опубліковані. Найважливіші приховувалися, тому нам доводиться працювати в архівах. Але вже стали відомі окремі афери, через які місто недоодержало десятки мільйонів доларів", - розповів голова тимчасової комісії з розслідування діяльності колишньої міської влади Одеси, депутат міськради Ігор Марков.  

Однак, у мерії Одеси кажуть, що Кучук бізнесом не займався: "У нього були акції заправок, при Руслану Боделану він їх продав. Але заможною людиною він став ще до приходу в мерію".

Однак, подейкують, що за часів Кучука були впроваджені деякі корупційні схеми, а також, що в нього є будинок у Німеччині.

Як відомо, за даними інтернет-змі, в 2007 році статки Кучука оцінювалися в 237 мільйонів доларів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ