Мерія вибрала нових страховиків майна


На минулому тижні Головне управління комунальної власності КМДА завершило конкурс з відбору страхових компаній для страхування майна, що перебуває в комунальній власності територіальної громади міста.

Переможцями стали три компанії - СГ "ТАС", "Універсальна" і Українська страхова група, пише "Дело".

За інформацією видання, компанії-переможці можуть непогано заробити, оскільки орендарі майна, що перебуває в комунальній власності, за договорами оренди із КМДА, зобов'язані його страхувати за свої гроші, а от у яких компаній, визначає КМДА шляхом проведення вищезгаданого конкурсу.

Відомо, що у 2006 році Київ міськадміністрація оцінювала вартість майна комунальної власності Києва в 21,7 мільярда гривень.

Якщо врахувати, що тарифи в майновому страхуванні в середньому по ринку коливаються від 0,1% до 1% від страхової суми, то страховики боролися за цілком пристойні збори - від 20 до 200  мільйонів гривень, відзначає видання.

Однак як показує практика останнього років, особливого ажіотажу цей конкурс не викликає.

За словами заступника начальника управління орендних відносин і експертної оцінки нерухомості КМДА Олексія Рудого, цього року заявки на конкурс подали чотири страхові компанії.

Однак, відзначає видання, досить дивним є те, що з 400 українських страховиків за доступ до страхування майна Києва боролися лише чотири, а ті два страховики, які торік уже працювали на цьому ринку, відмовилися.

Представник правління компанії "Альфа Страхування", яка була страховиком, Яцек Мейзнер заявив, що його компанія не відмовлялася від конкурсу, а просто не зрозуміла його умов.

"Цього року вони досить туманно виписані", - сказав він.

Такої ж думки дотримуються й інші учасники страхового ринку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ