У мерії кажуть, до двірникам виплачують зарплату до копійки


Станом на 1 грудня на комунальних підприємствах житлового господарства районів міста, заборгованості з виплати заробітної плати двірникам немає.

Про це заявив начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко, повідомляє прес-служба мерії.

"Заробітна плата працівників з комплексного прибирання будинків та прибудинкових територій у жовтні 2010 року склала в середньому 2 тисячі 331 гривню", - сказав чиновник.

Водночас він додав, що у Києві не вистачає охочих прибирати вулиці - при потребі  8,1 тисячі кадрових одиниць працює 5,3 тисячі двірників.

А рівень укомплектованості двірниками у Києві коливається від 51 до 91% у різних комунальних підприємствах житлового господарства, а в середньому по місту становить 64,2%.

Стороженко наголосив, що міська влада "постійно вживає відповідних заходів для покращення умов праці двірників та робітників ремонтних спеціальностей".

"Для забезпечення належної експлуатації житлового комплексу столиці, двірникам надається фінансова підтримка. Також ми сприяємо сталій виплаті заробітної плати та вживаємо заходів для підвищення її рівня", - сказав Стороженко, додавши, що працівники галузі забезпечуються не тільки витратними матеріалами, а й спецодягом та взуттям.  

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ