Попов розказав, чому Янукович по кілька разів піариться на метро і дорогах



Фото з сайту КМДА
Голова КМДА Олександр Попов заявляє, що президент Віктор Янукович постійно цікавиться проблемами столиці.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН, відповідаючи на питання, чого прем'єр і президент по кілька разів відкривають дороги і станції метро в Києві.

"5 листопада у напрямку трьох нових станцій метро було здійснено технічний проїзд локомотиву, після якого відповідні служби приступають до налагоджувальних робіт. Власне це одна із вимог техніки безпеки. Хочу зазначити, що Президент постійно цікавиться проблемами міста. На цьому заході він перевірив стан робіт, дав відповідні доручення, після яких було виділене додаткове фінансування", - пояснив Попов причину багаторазового запуску метро на Теремки.

Кількаразове відкриття швидкісного трамваю чиновник пов'язав з необхідністю все переробляти.

"Що стосується швидкісного трамваю. Це була моя ініціатива вводити в експлуатацію цей об'єкт. Коли я приїхав на об'єкт після свого призначення, це був початок серпня цього року, і подивився на стан справ, то одразу зрозумів, що все треба буде переробляти", - сказав Попов.

Він додав, що довелося демонтувати близько 7 кілометрів колій, замінити 93 тисячі кріплень.

"Якби розпочали будівництво з нуля - було б простіше. У тій ситуації я прийняв рішення, виходячи, насамперед, із інтересів киян, якомога швидше завершити здачу частини об‘єкту, а вже потім добудовувати іншу. Я переконав прем'єр-міністра, що треба вводити частину об‘єкту і продовжувати реконструкцію решти станцій", - сказав чиновник.

Попов додав, якщо будуть і на інших об'єктах такі спірні питання: чи вводити першу чергу чи чекати завершення будівництва, то він виступатиме за те, щоб вводити і паралельно вести роботи із добудови.

"Щодо Московської площі. Президент іще у 2004 році ініціював будівництво цієї розв‘язки. У жовтні ж він відкривав її основну частину - естакаду. Ми не стали чекати завершення будівництва усього комплексу, адже було зрозуміло, що нова естакада значно розвантажить Московську площу. А в цілому відкриття розв‘язки відбулось 15 грудня", - сказав Попов.

"Я переконаний, що поетапна здача таких об'єктів є правильною і відповідає інтересам киян і жодною мірою не свідчить про популізм дій із боку влади", - сказав голова КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ