БЮТ обіцяє, що Київ не продасть жодного кінотеатру


Голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець заявляє, що жоден з муніципальних кінотеатрів не буде проданий всупереч бажанню КМДА.

Про це йдеться у правках до єдиної програми "Столична культура і мистецтво 2011-2015 роки", повідомляє прес-служба БЮТ.

"У первісному варіанті програми передбачався продаж всіх муніципальних кінотеатрів, але наша комісія погодилась на продаж лише тих кінотеатрів, які фактично не працюють. Згодом вирішили взагалі відмовитись від продажу муніципальних кінотеатрів", - пояснив Бригинець.

Таким чином програма, яку виносять на найближче пленарне засідання Київради, не передбачає відмови міста від муніципального кінопрокату, сказав депутат.

"Також наша комісія зараз розглядає ідею передачі приміщення одного з непрацюючих кінотеатрів багатостраждальному Музею історії Києва", - сказав Бригинець.

Він додав, що така передача не вирішить проблему музею повністю, але принаймні дасть можливість відкрити для огляду частину експозиції.

"Найбільше для такого проекту підходить кінотеатр ім. Гагаріна, який знаходиться на вул. Академіка Щусєва, 5 (поблизу метро "Дорогожичі"). Якщо Київрада оперативно підтримає цю ідею і закладе в бюджет необхідні гроші, то Музей зміг би запрацювати вже в 2012 році", - сказав депутат.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ