Киянин, який зламав ногу під час ожеледиці, відсудив 17 тисяч



Фото community.livejournal.com
Після судової тяганини, яка тривала близько року, Михайло Воробйов, який постраждав від ожеледиці, виграв суд.

Чоловік відсудив 17 тисяч 237 гривень компенсації, пише "Сегодня" з посиланням на адвоката постраждалого Юрія Мухіна.

"Суд зобов'язав виплатити збиток навпіл КМДА І підприємству, яке обслуговувало злощасну ділянку вулиці. Щоправда, рішення остаточно набуде сили тільки 1 січня, адже ще є 10 днів на його оскарження", - сказав адвокат.

Але мерія подавати апеляцію не буде, а компенсацію виплатить усім потерпілим, сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Ми, як і обіцяли, готові компенсувати всі видатки на лікування й моральний збиток постраждалим, але тільки за рішенням суду", - сказав він.

А от в "Укркоопспілці", яка обслуговує цю територію, поки про рішення суду не знають.

"Коли одержимо рішення суду, будемо вирішувати", - сказали в приймальні.

За інформацією видання, на початку минулого року Воробйов послизнувся на неочищеному від льоду тротуарі біля підземного переходу на перехресті Хрещатика й Інститутської і зламав ногу.

Лікування призначили складне - з використанням металевої пластини, яку за рік доводилося міняти двічі.

У суді постраждалий просив 17 тисяч гривень компенсації за лікування, та 25 тисяч гривень  морального збитку.

За словами Мухіна, жертв нерозчищених тротуарів було багато, але люди не витримали судів.

"Судитися досить довго. І коли почалися всі позови, потерпілі просто відмовилися возитися з купою папірців, доручень і їздити на засідання. Хоча ми й супроводжували всі справи по ожеледиці абсолютно безкоштовно!" - сказав адвокат.

Наразі ще одна постраждала Євгенія Борщевська, що послизнулась біля станції метро "Хрещатик" і зламала шийку стегна намагається відсудить у КМДА компенсацію в розмірі 153 тисячі гривень.

Адже тільки штучний імплантат коштував їй 53 тисячі гривень.

Як вибити компенсацію?

За словами Воробйова, щоб відвоювати свою законну грошову компенсацію, потерпілому треба  мати щонайменше трьох свідків, які зможуть у суді підтвердити, що ви послизнулись. Крім того, потрібно сфотографувати місце, де з вами сталося нещастя та взяти довідку зі "швидкої" про те, що, коли й де з вами сталося.

Також треба зберегти чеки про оплату медикаментів, лікування.  

"Можна взяти і довідку з роботи про те, яка у вас зарплата, і що ви не могли працювати. Так можна буде відсудити зарплату за всі пропущені місяці", - сказав Воробйов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ