Мерія вирішила заселити людей в аварійний будинок

21.12.2010  09:57

1 2 3 4 5
Біля аврійного будинку встановили риштування
Київська державна адміністрація вирішила провести ремонт у будинку №16 на вулиці Червоноткацькій, який у 2005 році постраждав від вибуху газу.

Станом на ранок вівторка з будинку вивозять сміття та проводять зварювальні роботи в 5 та 6 під'їзді, які після вибуху були визнані аварійними. Наразі біля будівлі знаходяться близько 10 робітників.

Крім того, на першому поверсі повністю замінили старі вікна на металопластикові.

 Робітники виносять з будинку сміття і складають на вантажівку
За інформацією начальника управління надзвичайних ситуацій Києва Віталія Пшеничного, у зв'язку з кризою влада відмовилась від ідеї будувати на Червоноткацькій соціальне житло, натомість вирішила провести ремонт аварійного будинку.

"Ви ж знаєте, цей будинок був на балансі Дніпровської РДА. Там нічого не робилося, він 2 роки стояв. Ми його забрали в комунальну власність. Була хороша ідея знести будинок, але через кризу від неї відмовились і вирішили відремонтувати 2 під'їзди", - сказав Пшеничний.

Він додав, що замовником робіт є Управління квартирного забезпечення, яке "має всі дозволи на проведення робіт". Роботи проводяться за кошти міського бюджету, додав чиновник, однак варто їх назвати не зміг.

На запитання, чи не боїться він, що будинок може бути небезпечним для життя, адже, відповідно до комплексних досліджень МНС, технічний стан несучих конструкцій будинку аварійний, Пшеничний відповів:

"Я зовсім нічого не боюсь. Бо в мене в сейфі лежить позитивний висновок державної експертизи, де сказано, що загрози руйнуванню немає. Замовник пройшов усі експертизи, у них все по закону. Це питання розглядалося в Кабміні і неодноразово і в КМДА. Порушень там немає".

Пшеничний додав, що в 5 та 6 під'їздах замінять всі інженерні мережи і місця загального користування.

"Також, можливо, відремонтують фасади. А підпірки, які зараз тримають будинок, знімуть", - сказав начальник управління надзвичайних ситуацій.  

"У наступному році (до кінця так точно) здамо будинок в експлуатацію і запропонуємо мешканцям назад повернутися у своє житло", - сказав чиновник.

На запитання, що буде з мешканцями, які не захочуть перебиратися назад в цей будинок, аргументуючи тим, що їм страшно жити в аварійному житлі, Пшеничний сказав:

"У гуртожитку, куди вони зараз відселені, вони точно не залишаться. Їм і сьогодні пропонують переселитися у краще житло, але деякі з них не хочуть. Район їм не підходить чи ще щось. Але будинок аварійним не буде. Бо якщо там будуть хоч якісь відхилення від проекту - ніхто його в експлуатацію не прийме - ні санстанція, ні пожежна".

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ