Київська влада хоче відстрочити підвищення тарифів


Підвищений на 35% тариф на тепло і гарячу воду Київська міськдержадміністрація має намір запровадити з лютого 2011 року, а не з січня.

Про це повідомив перший заступник глави КМДА Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що підвищення складе саме стільки, скільки встановила НКРЕ - 35%, хоча, за словами Мазурчака, цей тариф передбачає лише підвищення тарифу на постачання тепла від центральних теплових пунктів, але не враховує подачу тепла по трубах до будинків і в самих будинках.

"Міська влада, за його словами, вирішила не нараховувати відповідний додатковий відсоток до тих 35%, який встановила НКРЕ. Ця різниця в тарифах покриватиметься з бюджету міста за той місяць, на який планується відстрочити введення підвищеного тарифу", - йдеться у повідомленні.

"Ми зробимо все, щоб зробити відстрочку і ввести (новий тариф на тепло) з 1 лютого, на місяць пізніше. Буде 35%, тобто стільки, скільки прийняла НКРЕ. Інше ми повинні будемо покрити з місцевого бюджету", - сказав Мазурчак.

На питання, чи має місто покривати різницю в тарифах не тільки за січень, але і за період, починаючи з серпня 2010 року, Мазурчак відповів: "Два мільярди ми покрили повністю. Це ми покрили до серпня. А з серпня - це вже турбота держави".

Як пояснив чиновник, із серпня вступив в силу закон про державний регулятор. "А в цьому законі про комунальні послуги написано: хто встановлює тарифи, той передбачає покриття різниці в тарифах", - зазначив Мазурчак.

УНІАН

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ