У Києві перейменують майже 200 вулиць


Столичне керівництво має намір змінити назви близько 200 вулиць, тобто кожну шосту у Києві.

Таке рішення було прийняте на комісії Київради, пише "Сегодня".

За словами депутата Олександра Бригинця,  більшість вулиць, які підлягають перейменуванню, це вулиці з однаковими назвами, крім того більше 30 вулиць змінять назву з "ідеологічних"міркувань.  

Так, у Голосіївському районі вулиця Горького стане вулицею Антоновича, вулиця Димитрова – вулицею Діловою, проспект Червонозоряний – проспектом Володимира Івасюка.

У Дарницькому районі вулицю Ілліча перейменують на вулицю Юрія Збанацького, вулицю Крупської на вулицю Павла Чубинського, вулицю Максима Горького на вулицю Кирила Осьмака.

У Деснянському районі вулиця Максима Горького змінить назву на вулицю Сергія Прокоф`єва, вулиця Петра Запорожця на вулицю Івана Миколайчука; у Дніпровському районі  проспект Возз`єднання перейменують на проспект Соборності.

В Оболонському районі вулиця Лайоша Гавро стане вулицею Ярослава Стецька, вулиця  Мате Залки – вулицею Романа Шухевича, площа Фрунзе – площе Петропавлівською, вулиця  Амарника в Пущі-Водиці – вулицею Дмитра Бортнянського.

У Печерському районі вулиця Аніщенка змінить назву на вулицю Левандовську, провулок  Іванова стане провулком Бутішева, вулиця Струтінського –  вулицею Волошина, вулиця  Кіквідзе – вулицею Бойчука, провулок Чекістів – провулком Костя Гордієнка.

Площа Красної Пресні у Подільському районі стане площею Сергія Бондарчука, вулиця Криленка у Святошинському районі змінить назву на вулицю Олексія Береста, вулиця Ленінська у селищі Жовтневе стане вулицею Петра Дорошенка, вулиця Житомирська у  котеджному містечку "Чайка" – вулицею Чайковського.

У Солом`янському районі вулицю Урицького перейменують на вулицю Василя Липківського, вулиця Максима Горького стане вулицею Анатолія Лупиноса, провулок Проектний – вулицею Планетарною.

У Шевченківському районі вулиця Артема змінить назву на вулицю Січових стрільців, вулиця Ветрова – вулицю Назаревську, вуиця Воровського стане вулицею Бульварно-Кудрявською, вулиця Щербакова – вулицею Валерія Марченка, вулиця Чеслава Бєлінського – провулком Алли Горської, вулиця Якіра – вулицею Івана Огієнка.

Крім того, вулиця Чапаєва буде названа на честь Липинського, вулиця Коцюбинського – на честь Винниченка; частину вулиці Мельникова від Лук`янівської площі до вулиці Дорогожицької хочуть об`єднати з існуючою вулицею Дорогожицькою, а частину вулиці Мельникова від Дорогожицької до вулиці Олени Теліги перейменують на вулицю Мельника.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ