Довгий не хоче віддавати державі 8,5 мільярда


Відрахування з бюджету Києва в державний бюджет 8,5 мільярда гривень не дозволить місту виконувати навіть елементарні функції.

Про це під час засідання сесії міськради заявив її секретар Олесь Довгий.

"Мені страшно навіть продумати, що такий бюджет буде прийнятий. Той, який зареєстрований у Верховній раді і поданий Кабінетом міністрів. У разі якщо такий документ буде прийняти я не бачу можливості навіть розмовляти про якісь реформи ЖКГ, латання труб", - сказав Довгий.

Він додав, що вилучення у поточному році на рівні 6 мільярдів були тягарем для міста, а вилучення більшої суми годі й говорити.

"Шість мільярдів продемонстрували, що ми не те що розвиватися не можемо - ми не можемо навіть дихати, виконувати елементарні функції. Навіть зарплату виплачувати вчасно. А тут стоїть 8,5 мільярда - це жах!" - сказав секретар Київради.

Він висловив сподівання, що такий підхід до столиці, коли вилучають величезні суми буде змінено.

"Думаю, що цей жах буде відкоригований. Інакше я в принципі не бачу можливості не те що для розвитку, просто навіть слів немає хоч якось характеризувати таке ставлення. Сподіваюсь, що воно буде змінено. І вірю що ми відстоїмо ці зміни", - сказав Довгий.

Як відомо, 14 грудня Верховна рада прийняла проект держбюджету-2011 у першому читанні. Розгляд бюджету у другому читанні заплановано на 22 грудня.

Довгий заявив, що Київрада планує розглянути міський бюджет на 2011 рік до кінця 2010 року, як тільки ВР затвердить держбюджет.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ