Блок Кличка хоче розібратися з кіосками


Блок Кличка вимагає навести лад з розміщенням тимчасових споруд у Києві.

Про це йдеться в заяві фракції.

"Ще наприкінці серпня Київська міська рада затвердила новий Порядок розміщення малих архітектурних форм у столиці. Але це рішення досі не підписане й не оприлюднене. Навіть більше - за наявною інформацією, правки до цього документу ще й сьогодні опрацьовуються у КМДА. Така ситуація є грубим порушенням чинного законодавства", - зазначили в Блоці Кличка.

"Між тим, кількість нових кіосків у Києві росте в геометричній прогресії - вони встановлюються цілими рядами. При цьому нищаться зелені зони, захаращуються прибудинкові території. Не зважаючи на заборону, МАФи розміщуються біля входів та виходів зі станцій метро, у підземних переходах", - обурюються депутати.

За їх словами, чиновники тягнуть час, адже відповідно до нового Порядку, тимчасові споруди, встановлені до того, як документ набуде чинності, можна узаконити за спрощеною процедурою.

Соратники Кличка вказують, що новий Порядок розміщення тимчасових споруд, по суті, неспроможний вирішити проблему МАФів у Києві та не відповідає сучасним реаліям.

"На жаль, влада не спромоглася розробити дієвого та ефективного механізму, котрий міг би ліквідувати безлад у цій сфері. Замість реальних кроків, які могли б призвести до покращення ситуації, прийняли абсолютно недієвий та недолугий документ, котрий до цих пір навіть не підписаний", - зазначають депутати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ