Викрадачів київської студентки "тонко" шукають


Викрадачів студентки ІМВ Ірини Лазаренко поки не затримали.

Про це повідомило джерело газети "Сегодня" у Міністерстві внутрішніх справ.

За його словами, особисті речі студентки були знайдені на автобусній зупинці біля села Щасливе Бориспільського району під Києвом.

"Але це не означає, що в полоні її тримали саме у цьому селищі. Викрадачів ми поки не затримали, але проводиться дуже тонка робота по їхньому розшуку", - сказав співрозмовник.

"Злочинці ніколи б її не віддали, якщо б ми їх не притисли. Скажу, що їх ми повинні були брати в той же день, коли вони відпустили дівчину, максимум - наступного. Але вони не захотіли погіршувати ситуацію і відпустили її", - зазначив він.

За словами джерела, "версія, що викрадення було імітацією, виявилася помилковою".

Як відомо, студентку, викрадену 25 травня, на початку грудня повернули батькам.

Видання пише, що в самому селі Щасливе про викрадення Ірини чули, але місцева міліція подробиці коментувати відмовилася. "Речі дійсно були знайдені, але я чув, що це було за межами нашого селища", - розповів селищний глава Микола Шмаюн.

У свою чергу батько дівчини, колишній заступник голови Фонду держмайна Сергій Лазаренко повідомив, що в день викрадення у його дочки був з собою пропуск в інститут у вигляді картки, ключі від машини, конспекти в сумці, а також телефон, який викрадачі викинули.

"Я не буду розповідати про те, що робили з Іриною в полоні. Вона до цих пір вражена тим, що відбулося", - сказав він.

На питання про те, чому і хто викрав його дочку, Лазаренко відповів: "Є заздрість щодо мене. Заздрять, що я в свої 50 досяг того, чого інші не можуть і за 200 років. Але я не платив грошей ні за свої звання, ні за ступені. Я добивався всього своєю працьовитістю".

На питання про те, чи платив він викуп викрадачам (мова йшла про суму 4,5 мільйонів євро), батько студентки відповідати відмовився.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ