Попов хоче достроково погасити борги перед банками



Фото з сайту КМДА
Київ вивчає можливість як часткового, так і повного рефінансування в 2011 році заборгованості по єврооблігаціях за рахунок випуску нових євробондів.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми проробляємо питання можливого випуску євробондів. Я вважаю, що це одне з перспективних можливих рішень і, після проведених консультацій з різними можливими партнерами, переконався, що в нас є шанси", - і сказав він.

За його словами, якщо влада зрозуміємо, що може мати вигідніші умови по кредитах, які нагромадила за останні роки, то зможе, наприклад, випустити єврооблігації на всю суму ($750 мільйонів) і  перекредитуватися.  

Попов наголосив, що питання боргів Києва бажано вирішити до березня 2011 року.

Коментуючи пропозицію уряду про передачу в загальний фонд держбюджету-2011 50% надходжень від податку, Попов сказав, що це питання ще не закрите й по ньому ведуться дискусії із урядом.

"Зараз у нас є вилучення (з міського бюджету в державний) - 6,5 мільярда гривень, і не має значення, яким чином воно відбувається. Питання полягає в цифрі, яка потім залишаться. Ми ще дискутуємо із приводу бюджету Києва, і в четвер буде зустріч із прем'єр-міністром Миколою Азаровим з цього питання. Ми хочемо відстояти інтереси Києва максимально", - сказав Попов.

Він також повідомив, що одним із джерел наповнення бюджету столиці в наступному році стануть надходження від приватизації й продажу землі.

"Мені б хотілося, щоб ми вийшли десь на 1 мільярд гривень доходів у бюджет розвитку від приватизації, у тому числі й землі. У нас є деякі підприємства, які давно працюють і в них ще не пройшла приватизація: це великі торговельні, деякі промислові підприємства. Вони готові, і ми їх навіть просили здійснити викуп землі, тому що нам потрібні гроші в бюджет", - сказав Попов.

Як відомо, міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив про те, що його відомство розраховує, що Київ в 2011 році розрахується по єврооблігаціях за рахунок власних ресурсів.

За даними рейтингового агентства S&P на середину липня 2010 року, Києв у квітні 2011 року повинен погасити кредит Альфа-банку на 750 мільйонів гривень, у березні й червні 2011 року - кредити банку "Хрещатик" відповідно на 150 і 300 мільйонів гривень, а в липні - єврооблігації на $200 мільйонів.

Крім того, місту необхідно обслуговувати інші кредити, у тому числі єврооблігації ще на $500 мільйонів, випущені по ставках від 8% до 8,625% річних.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ