Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d08d615ba79a/
Українська правда
Київ

У Попова кажуть, що можна платити менше за тепло при більшому тарифі

15.12.2010  15:52

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак заяляє, що населення буде платити менше при більшому тарифі при запровадженні систем енергозбереження.

Про це він заявив у середу, повідомляє ІМК.

"Тарифи були нижчими за їх собівартість. Бюджету міста обійшлося це цього року в 2 мільярди гривень. Якщо б тарифи були рівні собівартості, ці 2 млрд можна було б направити на заходи з енергозбереження. Я скажу так: тільки для того, щоб забезпечити всі будинки міста Києва, а це 10 тисяч 7 будинків, лічильниками та регуляторами тепла, потрібно 300 мільйонів гривень. Ми витратили 2 мільярди і фактично не отримали нічого", - зазначив чиновник.

Тому, за його словами, якщо собівартість і тариф будуть більш-менш схожими, це дасть можливість залучати фінансові ресурси в енергозбереження.

"У результаті на виході населення буде платити менше при більшому тарифі. Тобто лічильник стоїть, регулятор є, і при цьому людина, маючи більший тариф, платить тільки за те, що вона спожила. Сьогодні у нас усього забезпеченість 26% лічильниками, регуляторами ще менше, а це не енергоефективно", - наголосив Мазурчак.

Національна комісія регулювання енергетики підвищила тарифи "Київенерго" на тепло для потреб населення з 1 січня 2011 року на 34,9%.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.