У Попова кажуть, що можна платити менше за тепло при більшому тарифі


Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак заяляє, що населення буде платити менше при більшому тарифі при запровадженні систем енергозбереження.

Про це він заявив у середу, повідомляє ІМК.

"Тарифи були нижчими за їх собівартість. Бюджету міста обійшлося це цього року в 2 мільярди гривень. Якщо б тарифи були рівні собівартості, ці 2 млрд можна було б направити на заходи з енергозбереження. Я скажу так: тільки для того, щоб забезпечити всі будинки міста Києва, а це 10 тисяч 7 будинків, лічильниками та регуляторами тепла, потрібно 300 мільйонів гривень. Ми витратили 2 мільярди і фактично не отримали нічого", - зазначив чиновник.

Тому, за його словами, якщо собівартість і тариф будуть більш-менш схожими, це дасть можливість залучати фінансові ресурси в енергозбереження.

"У результаті на виході населення буде платити менше при більшому тарифі. Тобто лічильник стоїть, регулятор є, і при цьому людина, маючи більший тариф, платить тільки за те, що вона спожила. Сьогодні у нас усього забезпеченість 26% лічильниками, регуляторами ще менше, а це не енергоефективно", - наголосив Мазурчак.

Національна комісія регулювання енергетики підвищила тарифи "Київенерго" на тепло для потреб населення з 1 січня 2011 року на 34,9%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ