Київрада ухвалить бюджет під ялинку


У Київській міській державній адміністрації прогнозують прийняття бюджету столиці на 2011 рік не пізніше 30 грудня.

"Я думаю, що 23 числа ми подамо проект бюджету комісіям, і 28 або 30 грудня будемо просити депутатів зібратися, прийняти бюджет", - заявив заступник глави Київської міськадміністрації Руслан Крамаренко журналістам у середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, попередньо планується, що дохідна частина бюджету Києва на 2011 рік збільшиться приблизно на 18% у порівнянні з поточним роком.

Він також повідомив, що Київська міськадміністрація веде переговори по питанню про суму вилучення з міського бюджету в державний, а також про розмір податку з доходів фізичних осіб, що буде зараховуватися в держбюджет.

 Так, є варіант, що в міський бюджет у 2011 році буде зараховуватися лише 50% цього податку, а решта 50% - у державний бюджет. За словами Крамаренко, у такому випадку з міського бюджету взагалі не буде вилучень у держбюджет, або ця сума складе не більше 1 млрд грн.

Разом з тим, якщо в держбюджет будуть зараховуватися всі 100% податку з доходів фізосіб, то вилучення з міського в держбюджет можуть скласти до 6 млрд грн.

"Але держбюджет, Кабмін допоможуть місту Києву в реалізації великих інвестиційних проектів, виділивши з держбюджету близько 5-6 млрд грн", - додав він.

Як повідомлялося, Київрада затвердила бюджет Києва на поточний рік у сумі 16,05 млрд грн, з них підлягають вилученню в державний бюджет 6,4 млрд грн. Очікується, що недовиконання дохідної частини до кінця року складе близько 2 млрд грн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ