Черговий обвал грунту може бути на метро Театральна



Фото moemisto.com.ua

Голову КМДА Олександра Попова просять припинити забудову над касами метро Театральна.

Про це йдеться в листі активістів ініціативи "Кияни проти руйнації Києва".

"Пане Голово КМДА, щоранку, коли Ви в'їжджаєте на подвір'я адміністрації, Ви бачите, як на перехресті вулиць Б.Хмельницького та Пушкінської будується ПАМ'ЯТНИК КОРУПЦІЇ.  Від 1 грудня роботи йдуть цілодобово, нагло і цинічно. Корупційну схему на Театральній вибудував Омельченко, а зцементував Черновецький", йдеться в заяві.

фото Zabudovi.net 

Активісти вказуть, що пори багаторічні протести, забудовники, порушуючи закони, продовжують будувати глуху стіну в 4,5 метрах від вікон городян.

"Чутно шепіт коридорами влади - так, на Театральній незаконно, але ж там вже вкладено стільки бабла. Що за масштабне інвестування в ділянку у вісім соток? І хіба тому, хто програє в казино, збитки повертаються з державного бюджету? Всі гроші на Театральній вкладені в хабарі. А сама ділянка в серці Києва продана незаконно", - обурюються активісти.

Вони нагадують, що в суботу, 11 грудня, коли почало сутеніти, чоловік упав на вулиці  Стрілецькій, 7/6 в розлом, поруч з котлованом в буферній зоні Софії, по Гончара, 17-23. І загинув.

"А про небезпеку зсуву ґрунту багаторазово попереджали спеціалісти. Наступною може бути станція Театральна!", - йдеться в заяві.

"Кияни весь час знаходяться в стані стресу. Вулиця Гончара, Пейзажна алея, Пушкінська Аскольдова могила, Обсерваторія, тощо. Варвари захопили наше місто. Громадськість підготувала спеціально для Вас таблицю, щоб показати жахливий стан речей у буферній зоні Софії Київської. Саме із-за будівництва на Гончара, 17-23 Україну ледь не внесли в чорний список ЮНЕСКО цим літом", - вказують автори.

"Пане Голово, ситуація вимагає Вашого прямого рішення і дій. Є всі правові підстави негайно зупинити незаконне будівництво на Театральній, зокрема, приписи Головного Управління", - наголошують активісти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ