Таксисти посилять заходи безпеки


 

Керівники столичних фірм таксі підсилять заходи безпеки після убивства таксиста.

Про це пише газета "Сегодня".

За словами співрозмовника видання, таксиста з 20-літнім стажем, зараз багато хто його колег возять кийки, газові балончики і навіть електрошокери: "Але від кийків і газу пуття в салоні мало, а шокером можна убити, якщо в людини слабке серце".

"Але є кілька способів себе убезпечити. Наприклад, блокувати двері, щоб злочинець не міг вибігти, не пристібатися вночі, щоб не задушили". Є спеціальний позивний на випадок небезпеки - "ситуація 200". Диспетчер викликає міліцію, а на місце події поспішають найближчі машини.

Таксисти кажуть, що за останній рік почастішали випадки нападів.

"Грабують найчастіше наркомани, нападають уночі. Їх ловлять, саджають, але нам від цього не легше. Тому вночі на "п'ятачках" намагаємося збиратися по три-чотири машини", - розповів таксист Юрій.

Таксист Євген звільнився з роботи чотири місяці тому після того, як його колегу на Троєщині задушили й пограбували - їм нібито нічим було розплатитися. "Усяке було. Мене, на щастя, не грабували, але часто відмовлялися платити. Один раз мені побили машину - хлопці видалися мені підозрілими, і я відмовився їх везти", - розповів таксист.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ