МНС закликає киян не носити тісне взуття і познімати прикраси


Для того, щоб запобігти переохолодженню і обмороженню, варто дотримуватися осинових правил поведінки в холодну пору року.

Про це повідомляє сайт Головного управління МНС у Києві.

Зокрема, мешканців закликають не вживати алкоголю (оскільки це лише викликає ілюзію тепла, натомість сприяє високій його втраті), не палити на морозі (бо це зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду) та носити просторий одяг, що сприяє нормальній циркуляції крові.

"Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокаючий. Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні", наголошують в МНС.

Також громадян закликають не виходити на мороз без рукавичок та шарфу та не носити на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас.

"Повернувшись додому після довготривалої прогулянки по морозу, обов'язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, спини, вух та носа. У разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Несвоєчасне надання допомоги може призвести до гангрени та втрати кінцівки", наголошують в МНС.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ